Date   

Re: NVDA Responsiveness in Versions of Microsoft Office

Bhavya shah
 

Dear Quentin,

Thanks for your helpful response. I will review the articles you
linked and try to follow their troubleshooting suggestions. In the
meantime, I do want to make sure, as you advised, that all my Word UIA
bugs are reported on GitHub. Currently, I am using the search phrase
"is:issue is:open label:component/UIA-ms-office" which is showing up
only 3 open tickets. Is there another broader or narrower component
for Word UIA? In case there are tickets you are aware of that should
be but are not tagged appropriately, could you add the relevant
components to them?

Thanks.

On 9/28/21, Jujube <ellaxyu@gmail.com> wrote:
Thanks Quentin for the reminder. I'll admit I'm very new to github, so I
definitely have not checked closely. I'll check again.

On Tue, Sep 28, 2021 at 1:58 AM Quentin Christensen <quentin@nvaccess.org>
wrote:

Have you checked whether these are all reported on
https://github.com/nvaccess/nvda/issues

Using UIA will become the default in time, so it's important that those
testing things like this, ensure they are reported.

Kind regards

Quentin.

On Tue, Sep 28, 2021 at 4:20 PM Jujube <ellaxyu@gmail.com> wrote:

I have a feeling that UIA support is still kind of janky at best and is
still under development, and yes, typing is much snappier in word with
UIA
turned on, and this computer has rather limited system resources btw. I
know this isn't quite on topic, but I'll also mention a few things I
noticed in Excel with UIA support turned on, and btw I have both office
16/365 (or something like that) which I got from my college for viewing
narrated powerpoints and office 2007 (I know, I know, it's so old but
that's what my family has). I found the following, particularly with the
newer office version (and sorry I know this is Excel):
- Pressing NVDA+Space does not switch between browse an focus modes.
- Pressing NVDA control C and NVDA control R does not allow you to set
automatic row and column header reading.
- Commands to select an entire row (shift + down arrow) and commands to
select an entire column (control shift down arrow) don't work as
intended.
Instead, I get something like (selected 1 through 1) which isn't right.
And yes, none of these are a problem with UIA turned off.

And a few issues with excel and braille displays (and yes speech is
perfectly fine here):
- When I enter browse mode and navigate between cells, nothing on the
braille display changes but I hear all the contents read out to me in
speech. This is not at all an issue in focus mode (and yes I did report
this on NVDA issue tracker under the name mrsviolafangirl).
- When using the newer version of Excel (and yes this happens no matter
if UIA is enabled or not), when I type into a cell with a braille
display
connected, the contents of what I'm entering is not showing up on the
braille display (but it is spoken just fine in speech) and I have to
press
escape or enter to read what I typed on the braille display. This is a
non
issue in my old MS Excel 2007.
And yes, I'm well aware that the number of people who use braille
displays is quite limited so I totally understand if braille display
issues
are hard to reproduce.

Okay sorry for commenting on excel issues on this thread, but if there's
some little quirks using NVDA with MS office that can use some fixes,
it's
worth mentioning lol.

--
Quentin Christensen
Training and Support Manager

Web: www.nvaccess.org
Training: https://www.nvaccess.org/shop/
Certification: https://certification.nvaccess.org/
User group: https://nvda.groups.io/g/nvda
Facebook: http://www.facebook.com/NVAccess
Twitter: @NVAccess <https://twitter.com/NVAccess>






--
Best Regards,
Bhavya Shah
Stanford University | Class of 2024
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bhavyashah125/


Re: Initial Speech Cutoff Using Bluetooth Headphones and NVDA

tim
 

No problems using boes, skull candy headphones or my samsung live buds.

On 10/22/2021 1:48 PM, udit pandey wrote:
hi  Bhavya,
there is some amount of loss in speech with nvda when using bluetooth headphones as far as I know there is no fix for it


On Fri, 22 Oct 2021 at 23:11, Bhavya shah <bhavya.shah125@...> wrote:
Dear all,

I am currently using NVDA 2021.2 with the Bluetooth Audio add-on
installed and enabled on a Windows 10 machine. With it, I am using a
pair of Bluetooth headphones with my laptop, both of which are
Bluetooth 5.0 compatible. Still, from time to time, especially when I
am reading short stringgs like an alphabet or a monosyllable, the
initial bit of the speech is cut off. Are there any ways to minimize
the cutoff or fix it entirely? Please let me know.

Best Regards,
Bhavya Shah
Stanford University | Class of 2024
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bhavyashah125/







--
hope that you all are safe with your family,
 udit
follow me on instagram: udit@pandey123
mail me on gmail at udit52805@...
or outlook me at uditpandey6474@outlook
we should not never speak bad, we should never see bad, and we should never lisson bad


Re: Initial Speech Cutoff Using Bluetooth Headphones and NVDA

udit pandey
 

hi  Bhavya,
there is some amount of loss in speech with nvda when using bluetooth headphones as far as I know there is no fix for it


On Fri, 22 Oct 2021 at 23:11, Bhavya shah <bhavya.shah125@...> wrote:
Dear all,

I am currently using NVDA 2021.2 with the Bluetooth Audio add-on
installed and enabled on a Windows 10 machine. With it, I am using a
pair of Bluetooth headphones with my laptop, both of which are
Bluetooth 5.0 compatible. Still, from time to time, especially when I
am reading short stringgs like an alphabet or a monosyllable, the
initial bit of the speech is cut off. Are there any ways to minimize
the cutoff or fix it entirely? Please let me know.

Best Regards,
Bhavya Shah
Stanford University | Class of 2024
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bhavyashah125/







--
hope that you all are safe with your family,
 udit
follow me on instagram: udit@pandey123
mail me on gmail at udit52805@...
or outlook me at uditpandey6474@outlook
we should not never speak bad, we should never see bad, and we should never lisson bad


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Suhas D
 

I've tried Espeak, One Core, and SAPI 5. And it's the same everywhere.

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 23:12, Chris via groups.io wrote:

Okay, have you tried another synth? Is that the same?

 

 

From: Suhas D
Sent: 22 October 2021 18:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

The punctuation is already set to "some".

I should have added "punctuation Level" instead of "Symbol Level" in the subject.  It got confusing I guess.

I apologize for the mistake.

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 22:00, Chris via groups.io wrote:

If you are using the say all command or reading line by line , then maybe your punctuation level needs lowering, try setting it to some and see what happens then

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 16:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

On 10/22/2021 19:28, Chris via groups.io wrote:

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

Hi,

I'm talking about when the dot is out of the link. For instance:

 

Goodreads

 

On 10/22/2021 19:45, Gene wrote:

I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.

You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken. 

 

Ok, thanks for the suggestion. I will give it a try.

 

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

I'm using One Core.  It's the same with SAPI5.

 

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

._,_._,_

Groups.io Links:

You receive all messages sent to this group.

View/Reply Online (#88988) | Reply To Group | Reply To Sender | Mute This Topic | New Topic

NVDA Topics on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/topics | NVDA Archive Search Page on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/search

NVDA is developed by NV Access in collaboration with the community.
Get NVDA from: https://www.nvaccess.org/
Your continued donations help keep NVDA development going strong. Donate at: https://www.nvaccess.org/donate
Get NVDA add-ons at: https://addons.nvda-project.org/
Other links:
NVDA on Facebook: https://www.facebook.com/group.php?gid=8601265515

Your Subscription | Contact Group Owner | Unsubscribe [ignisdraco7@...]

 

 


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Chris
 

Okay, have you tried another synth? Is that the same?

 

 

From: Suhas D
Sent: 22 October 2021 18:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

The punctuation is already set to "some".

I should have added "punctuation Level" instead of "Symbol Level" in the subject.  It got confusing I guess.

I apologize for the mistake.

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 22:00, Chris via groups.io wrote:

If you are using the say all command or reading line by line , then maybe your punctuation level needs lowering, try setting it to some and see what happens then

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 16:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

On 10/22/2021 19:28, Chris via groups.io wrote:

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

Hi,

I'm talking about when the dot is out of the link. For instance:

 

Goodreads

 

On 10/22/2021 19:45, Gene wrote:

I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.

You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken. 

 

Ok, thanks for the suggestion. I will give it a try.

 

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

I'm using One Core.  It's the same with SAPI5.

 

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

._,_._,_

Groups.io Links:

You receive all messages sent to this group.

View/Reply Online (#88988) | Reply To Group | Reply To Sender | Mute This Topic | New Topic

NVDA Topics on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/topics | NVDA Archive Search Page on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/search

NVDA is developed by NV Access in collaboration with the community.
Get NVDA from: https://www.nvaccess.org/
Your continued donations help keep NVDA development going strong. Donate at: https://www.nvaccess.org/donate
Get NVDA add-ons at: https://addons.nvda-project.org/
Other links:
NVDA on Facebook: https://www.facebook.com/group.php?gid=8601265515

Your Subscription | Contact Group Owner | Unsubscribe [ignisdraco7@...]

 

 


Initial Speech Cutoff Using Bluetooth Headphones and NVDA

Bhavya shah
 

Dear all,

I am currently using NVDA 2021.2 with the Bluetooth Audio add-on
installed and enabled on a Windows 10 machine. With it, I am using a
pair of Bluetooth headphones with my laptop, both of which are
Bluetooth 5.0 compatible. Still, from time to time, especially when I
am reading short stringgs like an alphabet or a monosyllable, the
initial bit of the speech is cut off. Are there any ways to minimize
the cutoff or fix it entirely? Please let me know.

Best Regards,
Bhavya Shah
Stanford University | Class of 2024
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bhavyashah125/


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

cisco
 

Hello there,

 

I can confirm that the issue is present with Espeak-ng.

Best regards.

Francisco.

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Sarah k Alawami
Sent: Friday, October 22, 2021 6:59 PM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

I think I've even seen "link dot" as well if the period is outside the link and that's at some for me. I need to play, but I'm using elocrash here. I have not tried with one core or espeak as of yet to see if I can reproduce the issue.


Sarah Alawami, owner of TFFP. .

For more info go to our website. . to subscribe to the feed click here

Our discord is where you will know when we go live on youtube, twitch and odysee. Thanks Restream staff.

Videos of some of our podcasts can be found on odysee

You can support the podcast by subscribing via the tip jar. You will get early access episodes plus no adds. If you cannot do that, then leave a 5 star rating on our podcast using your podcast directory's rating system.

On 22 Oct 2021, at 9:30, Chris via groups.io wrote:

If you are using the say all command or reading line by line , then maybe your punctuation level needs lowering, try setting it to some and see what happens then

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 16:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

On 10/22/2021 19:28, Chris via groups.io wrote:

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

Hi,

I'm talking about when the dot is out of the link. For instance:

 

Goodreads

 

On 10/22/2021 19:45, Gene wrote:

I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.

You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken. 

 

Ok, thanks for the suggestion. I will give it a try.

 

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

I'm using One Core.  It's the same with SAPI5.

 

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

._,_._,_

Groups.io Links:

You receive all messages sent to this group.

View/Reply Online (#88988) | Reply To Group | Reply To Sender | Mute This Topic | New Topic

NVDA Topics on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/topics | NVDA Archive Search Page on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/search

NVDA is developed by NV Access in collaboration with the community.
Get NVDA from: https://www.nvaccess.org/
Your continued donations help keep NVDA development going strong. Donate at: https://www.nvaccess.org/donate
Get NVDA add-ons at: https://addons.nvda-project.org/
Other links:
NVDA on Facebook: https://www.facebook.com/group.php?gid=8601265515

Your Subscription | Contact Group Owner | Unsubscribe [ignisdraco7@...]

 


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Suhas D
 

The punctuation is already set to "some".

I should have added "punctuation Level" instead of "Symbol Level" in the subject.  It got confusing I guess.

I apologize for the mistake.


---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 22:00, Chris via groups.io wrote:

If you are using the say all command or reading line by line , then maybe your punctuation level needs lowering, try setting it to some and see what happens then

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 16:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

On 10/22/2021 19:28, Chris via groups.io wrote:

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

Hi,

I'm talking about when the dot is out of the link. For instance:

 

Goodreads

 

On 10/22/2021 19:45, Gene wrote:

I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.

You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken. 

 

Ok, thanks for the suggestion. I will give it a try.

 

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

I'm using One Core.  It's the same with SAPI5.

 

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

._,_._,_

Groups.io Links:

You receive all messages sent to this group.

View/Reply Online (#88988) | Reply To Group | Reply To Sender | Mute This Topic | New Topic

NVDA Topics on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/topics | NVDA Archive Search Page on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/search

NVDA is developed by NV Access in collaboration with the community.
Get NVDA from: https://www.nvaccess.org/
Your continued donations help keep NVDA development going strong. Donate at: https://www.nvaccess.org/donate
Get NVDA add-ons at: https://addons.nvda-project.org/
Other links:
NVDA on Facebook: https://www.facebook.com/group.php?gid=8601265515

Your Subscription | Contact Group Owner | Unsubscribe [ignisdraco7@...]

 


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Sarah k Alawami
 

I think I've even seen "link dot" as well if the period is outside the link and that's at some for me. I need to play, but I'm using elocrash here. I have not tried with one core or espeak as of yet to see if I can reproduce the issue.


Sarah Alawami, owner of TFFP. .

For more info go to our website. . to subscribe to the feed click here

Our discord is where you will know when we go live on youtube, twitch and odysee. Thanks Restream staff.

Videos of some of our podcasts can be found on odysee

You can support the podcast by subscribing via the tip jar. You will get early access episodes plus no adds. If you cannot do that, then leave a 5 star rating on our podcast using your podcast directory's rating system.

On 22 Oct 2021, at 9:30, Chris via groups.io wrote:

If you are using the say all command or reading line by line , then maybe your punctuation level needs lowering, try setting it to some and see what happens then

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 16:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

On 10/22/2021 19:28, Chris via groups.io wrote:

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

Hi,

I'm talking about when the dot is out of the link. For instance:

 

Goodreads

 

On 10/22/2021 19:45, Gene wrote:

I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.

You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken. 

 

Ok, thanks for the suggestion. I will give it a try.

 

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

I'm using One Core.  It's the same with SAPI5.

 

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

._,_._,_

Groups.io Links:

You receive all messages sent to this group.

View/Reply Online (#88988) | Reply To Group | Reply To Sender | Mute This Topic | New Topic

NVDA Topics on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/topics | NVDA Archive Search Page on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/search

NVDA is developed by NV Access in collaboration with the community.
Get NVDA from: https://www.nvaccess.org/
Your continued donations help keep NVDA development going strong. Donate at: https://www.nvaccess.org/donate
Get NVDA add-ons at: https://addons.nvda-project.org/
Other links:
NVDA on Facebook: https://www.facebook.com/group.php?gid=8601265515

Your Subscription | Contact Group Owner | Unsubscribe [ignisdraco7@...]

 


Learn how to extract images from a PDF with NVDA

TheeQuinn Public
 

Check out my new video. In this video I show you how to download, install and use a program (watch the video to find out) to extract images from a PDF. You can then convert the images to text with your OCR of choice. Enjoy.  https://www.youtube.com/watch?v=4dU9MlAKWjM


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Chris
 

If you are using the say all command or reading line by line , then maybe your punctuation level needs lowering, try setting it to some and see what happens then

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 16:35
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

On 10/22/2021 19:28, Chris via groups.io wrote:

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

Hi,

I'm talking about when the dot is out of the link. For instance:

 

Goodreads

 

On 10/22/2021 19:45, Gene wrote:

I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.

You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken. 

 

Ok, thanks for the suggestion. I will give it a try.

 

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

I'm using One Core.  It's the same with SAPI5.

 

 

---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

._,_._,_

Groups.io Links:

You receive all messages sent to this group.

View/Reply Online (#88988) | Reply To Group | Reply To Sender | Mute This Topic | New Topic

NVDA Topics on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/topics | NVDA Archive Search Page on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/search

NVDA is developed by NV Access in collaboration with the community.
Get NVDA from: https://www.nvaccess.org/
Your continued donations help keep NVDA development going strong. Donate at: https://www.nvaccess.org/donate
Get NVDA add-ons at: https://addons.nvda-project.org/
Other links:
NVDA on Facebook: https://www.facebook.com/group.php?gid=8601265515

Your Subscription | Contact Group Owner | Unsubscribe [ignisdraco7@...]

 


Re: Downloading the emoticons for NVDA

Nancy Shackelford
 

I got the problem solved, but I'm glad to have the other links anyway.
I had to click on the Emoticons link and have that as the main page,
then I was able to download the stable version. Again, thanks for the
other links.

Thanks,
Nance

--
Nancy Shackelford --Walk On Faith And Trust In Love - Michael Reid--


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Suhas D
 

On 10/22/2021 19:28, Chris via groups.io wrote:

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case


Hi,

I'm talking about when the dot is out of the link. For instance:


Goodreads


On 10/22/2021 19:45, Gene wrote:
I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.
You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken. 


Ok, thanks for the suggestion. I will give it a try.


On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?


I'm using One Core.  It's the same with SAPI5.



---
Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue
On 10/22/2021 20:33, Sarah k Alawami wrote:

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

._,_._,_

Groups.io Links:

You receive all messages sent to this group.

View/Reply Online (#88988) | Reply To Group | Reply To Sender | Mute This Topic | New Topic


NVDA Topics on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/topics | NVDA Archive Search Page on Groups.io - https://nvda.groups.io/g/nvda/search

NVDA is developed by NV Access in collaboration with the community.
Get NVDA from: https://www.nvaccess.org/
Your continued donations help keep NVDA development going strong. Donate at: https://www.nvaccess.org/donate
Get NVDA add-ons at: https://addons.nvda-project.org/
Other links:
NVDA on Facebook: https://www.facebook.com/group.php?gid=8601265515
Your Subscription | Contact Group Owner | Unsubscribe [ignisdraco7@...]
_._,_._,_


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Sarah k Alawami
 

It might be the synth. I don’t have that issue, and I’m using code factory’s elocrash. What  are you using, espeak, one core, etc?

 

From: nvda@nvda.groups.io <nvda@nvda.groups.io> On Behalf Of Suhas Dharwad
Sent: Friday, October 22, 2021 6:37 AM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue


Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Gene
 

I’m not sure why this is happening.  This may solvve the problem.
You can try setting the level for the actual symbol to high.  That means it will only be spoken in high.  I’m not talking about setting the general level.  There is more than one case for determining when a period is spoken.  Open Preferences..
In that menu,find and open punctuation/symbol pronunciation.  Up arrow to it, its faster.
type the period symbol.  Tab twice and set the level to all if it isn’t already.  You will hear the level setting without tabbing.
In the list, type the period symbol again.  There is a dot dot dot symbol.  Don’t change that unless you want the three dot symbol pronounced at a different level. 
Type the period symbol again. 
If this period setting is not for all, set it to all as I described above.
 
When you are finished, tab to and activate the ok button.
Gene
 

Sent: Friday, October 22, 2021 8:58 AM
Subject: Re: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"
 

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

 

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 14:37
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

 


Re: Downloading the emoticons for NVDA

Gene
 

I don’t know why you are having a problem.  Have you tried more than one browser?  The link works here.  Try right arrowing so you aren’t on the first letter of the link in your current browser and press enter.  See if that solves the problem.  If not, try another browser.
 
I haven’t looked in any detail at the description of this add-on but NVDA already has the ability to announce emoticons.  You can also place any emoticon in the NVDA list in a document in the following manner:
New main steps start on new lines.
Open the NVDA menu with NVDA key n. 
Press enter on  ppreferences.
Up arrow to punctuation/symbol pronunciation.  Press enter.
You are in a dialog.
There are an enornous amount of emoticons and some other symbols.
Shift tab to filter buy and type something.  If you want to see all emoticons with smile, type smile.  Type any word or group of words, for example, smiling face. 
Tab once.  You are now in a list of emoticons containing what you  type.
Find the one you want. 
Press NVDA key f9 once. 
Press NVDA key f10 twice quickly.
The emoticon is now on the clipboard.
Paste it into the document you are writing.
 
The add-on may do other things you want but my description may allow you to do what you want without it.
 
Gene

-----Original Message-----
Sent: Friday, October 22, 2021 4:54 AM
Subject: [nvda] Downloading the emoticons for NVDA
 
When I hit either Enter or Spacebar on "Download stable version,"
nothing at all happens. Is this down or out of date? it's from the
site whose link is:
https://jeff.tdrealms.com/NVDA.md

Thanks

--
Nancy Shackelford --Walk On Faith And Trust In Love - Michael Reid--





Re: NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Chris
 

Possibly because Theres a dot at the end of the link, but without any examples its difficult to give an explanation why it says dot in your case

 

 

 

 

From: Suhas Dharwad
Sent: 22 October 2021 14:37
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

 

Hi everyone,

 

I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.

 

Thanks

 

Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

 


NVDA says "link dot" even when Symbol Level is Set to "some"

Suhas D
 

Hi everyone,


I've been wondering why NVDA says "dot" after reading a link on a web page or any where else, even when the say symbol is set to "some".

Are there any uses for this happening? Because I don't see any uses for this. Is  there a way to modify this behavior?

I tried using speech dictionary  to modify it, but without any success.


Thanks


Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue


Re: Downloading the emoticons for NVDA

Suhas D
 

Hi, I don't know what's the problem with the download link. But, here's the official add-on page

https://addons.nvda-project.org/addons/emoticons.en.html

and here's the direct download link for the add-on

https://addons.nvda-project.org/files/get.php?file=emo





Suhas
---
Sent from Thunderbird

“Sometimes you just jump and hope it's not a cliff.”
Casey McQuiston, Red, White & Royal Blue

On 10/22/2021 15:24, Nancy Shackelford wrote:
When I hit either Enter or Spacebar on "Download stable version,"
nothing at all happens. Is this down or out of date? it's from the
site whose link is:
https://jeff.tdrealms.com/NVDA.md

Thanks


Re: Too much information.

Bill Chilcott
 

Hi Jacob. You have now solved my problem for me. I think a Windows update may have changed my settings. Thank-you so much for your help.
Bill.

-----Original Message-----
From: nvda@nvda.groups.io [mailto:nvda@nvda.groups.io] On Behalf Of Jacob Kruger
Sent: 21 October 2021 01:20 PM
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: Re: [nvda] Too much information.

Bill, set punctuation announcement levels?


YOu can cycle through levels using NVDA+P?


Jacob Kruger
+2782 413 4791
Skype: BlindZA
"Resistance is futile...but, acceptance is versatile..."
On 2021-10-21 01:27 PM, Bill Chilcott via groups.io wrote:
Can anyone tell me how to stop NVDA announcing punctuation when reading a
word document?
Many thanks
Bill.





7021 - 7040 of 95826