NVDA not reading any content in internet browsers


Akshaya Choudhary
 
Edited

Hello everyone,

My NVDA is not reading any content in any of my internet browsers.  I'm using NVDA 19.2 on a Windows 10 machine. I also have a portable coppy of NVDA 21.2 which also has the same issue. It says "unknown" and "content not visible" in the browser window. And, for some reason, NVDA also occasionally announces "chrome legacy window" even when I laucnch a browser other than google chrome.
This is very recent, everything was working fine till a couple of days back. Could someone please help in diagnosing the issue? Any help is much appreciated.
--
Regards,
Sociohack


tim
 

I had that problem until I went in NVDA settings, advance.

Then I told use UIA in edge and other browsers to no.

Not sure who did the code for that one, but it don't work and gets worse with every release.

I haven't be able to use it sense it was put in.


On 11/22/2021 10:15 AM, Akshaya Choudhary wrote:

[Edited Message Follows]

Hello everyone,

My NVDA is not reading any content in any of my internet browsers.  I'm using NVDA 19.2 on a Windows 10 machine. I also have a portable coppy of NVDA 21.2 which also has the same issue. It says "unknown" and "content not visible" in the browser window. And, for some reason, NVDA also occasionally announces "chrome legacy window" even when I laucnch a browser other than google chrome.
This is very recent, everything was working fine till a couple of days back. Could someone please help in diagnosing the issue? Any help is much appreciated.
--
Regards,
Sociohack


Chris
 

Run the com registration fixing tool under the nvda tools menu in version 21.2

 

That should fix it!

 

 

From: Akshaya Choudhary
Sent: 22 November 2021 15:15
To: nvda@nvda.groups.io
Subject: [nvda] NVDA not reading any content in internet browsers e

 

Hello everyone,

My NVDA is not reading any content in any of my internet browsers.  I'm using NVDA 19.2 on a Windows 10 machine. I also have a portable coppy of NVDA 21.2 which also has the same issue. This is very recent, everything was working fine till a couple of days back. Could someone please help in diagnosing the issue? Any help is much appreciated.
--
Regards,
Sociohack

 


Akshaya Choudhary
 

Thank you, Chris. It worked.
--
Regards,
Sociohack


 

On Mon, Nov 22, 2021 at 12:19 PM, Chris wrote:
Run the com registration fixing tool under the nvda tools menu in version 21.2
-
I'd also suggest installing NVDA 2021.3beta2.  It's been running fine and is likely to go to Release Candidate (RC) stage soon.

It also fixes "the NVDA and add-on update" issue that keeps being reported, and even were you to decide to roll back afterward, that fix stays because it's a fix to resources used by NVDA, external to NVDA, not the NVDA code itself.
 
--

Brian - Windows 10, 64-Bit, Version 21H1, Build 19043  

The ignorance of one voter in a democracy impairs the security of all.

         ~ John F. Kennedy

 


Akshaya Choudhary
 

Alright, Brian. Will definitely do that.  Thanks a lot.
--
Regards,
Sociohack


Gene
 

The first thing to do is run the
COM Registration Fixing tool.  You can find it in the tools menu. 
 
I suspect you uninstalled a program shortly or immediately before you saw this problem.  I don’t know what other program uninstallations may do this but uninstalling Office causes this problem and the registration tool usually fixes it.
 
Gene
-----Original Message-----

From: tim
Sent: Monday, November 22, 2021 10:55 AM
Subject: Re: [nvda] NVDA not reading any content in internet browsers e
 

I had that problem until I went in NVDA settings, advance.

Then I told use UIA in edge and other browsers to no.

Not sure who did the code for that one, but it don't work and gets worse with every release.

I haven't be able to use it sense it was put in.

 

On 11/22/2021 10:15 AM, Akshaya Choudhary wrote:

[Edited Message Follows]

Hello everyone,

My NVDA is not reading any content in any of my internet browsers.  I'm using NVDA 19.2 on a Windows 10 machine. I also have a portable coppy of NVDA 21.2 which also has the same issue. It says "unknown" and "content not visible" in the browser window. And, for some reason, NVDA also occasionally announces "chrome legacy window" even when I laucnch a browser other than google chrome.
This is very recent, everything was working fine till a couple of days back. Could someone please help in diagnosing the issue? Any help is much appreciated.
--
Regards,
Sociohack